Wilson Residence


LOCATION:
Gambier Island, BC

CLIENT:
Private

STOREY / SQUARE FT:
3,200 ft.2

The inspiration for the Wilson residence was based on the Owner’s desire for both a contemporary and pure West-Cast inspired architectural expression. The project utilizes regional post and beam construction and ‘green’ technology which includes photovoltaic panel, grey water treatment and rainwater/runoff collection tanks.

The 3,200 square foot home incorporates indigenous materials native to island homes such as stone and heavy timber combined with steel detailing to enhance the contemporary look.

The project also includes spacious outdoor living areas for entertaining purposes and also takes advantage of the stunning panoramic view from the property.

LOCATION:
Gambier Island, BC

CLIENT:
Private

STOREY / SQUARE FT:
3,200 ft.2

The inspiration for the Wilson residence was based on the Owner’s desire for both a contemporary and pure West-Cast inspired architectural expression. The project utilizes regional post and beam construction and ‘green’ technology which includes photovoltaic panel, grey water treatment and rainwater/runoff collection tanks.

The 3,200 square foot home incorporates indigenous materials native to island homes such as stone and heavy timber combined with steel detailing to enhance the contemporary look.

The project also includes spacious outdoor living areas for entertaining purposes and also takes advantage of the stunning panoramic view from the property.

ADDITIONAL IMAGES